Project Information

Extension within Conservation Area


Key Facts

The below figures are indicative only and may include or exclude some building elements. For accurate project value details, please feel free to contact us and we will look to aid you further, please click here to contact us......

Project Start Year

2014

Year Completed

2015

Approx Build Period

30 Weeks

Approx Project Value

£70,000

Images

Below are a selection of project associated images, please click here to contact us......

Project Description

This scheme involved the extension of an existing kitchen and dining area to create a large social kitchen space for the whole family without compromising on the intimate and homely feeling the existing space currently has.

The design while simple was a careful intervention within a sensitive `conservation area` / `character area` within Cardiff. Our services included the creation of the party wall letters to be submitted to the next door neighbour allowing the building to be constructed along the `party wall` line.

Phase One: Installation of new infill roof structure
Final Construction: Newly created infill section
Phase One: Demolition and preperation of site
Phase Two: Constriction of below ground services
Phase Three: Installation of floor slab
Final Construction: Completion of infill construction
Final Construction: View of the new `open plan` kitchen area
Final Construction: View of the new kitchen area out into external spaces
Contact Us
  • Skills:

    • Full Design Service
    • Site Inspection Duties
    • Construction Detailing
    • Interior Design
  • Client:

    Private Client


Similar Projects